skip to Main Content

We hebben diverse soorten vegetarische kaas in ons assortiment. Vegetarisch betekent dat de kazen gemaakt zijn met een plantaardig / microbieel stremsel.

Biokaas Kinderdijk

In het pittoreske dorpje Kinderdijk, temidden van de wereldberoemde molens, bevindt zich de kleinschalige kaasmakerij van Biokaas Kinderdijk. Voor de bereiding van de kazen wordt gebruik gemaakt van gepasteuriseerde melk en een vegetarisch stremsel. Menig kaasliefhebber koopt de biologische kaas van Biokaas Kinderdijk om de smaak, en niet specifiek omdat het biologisch is. De naturel variant is in de leeftijden jong belegen t/m extra belegen verkrijgbaar, en er zijn tevens varianten met daslook, Italiaanse kruiden en kruidnagel-anijs beschikbaar.

A2A2 kaas

A2A2-kaas wordt gemaakt van de melk van speciaal geselecteerde koeien met het A2 gen. Deze melk bevat de stof BCM-7 niet waarvan aangenomen wordt dat het koemelkallergie veroorzaakt. Daardoor kunnen de meeste mensen met een koemelkallergie deze melk / kaas wel verdragen. De melk komt van een boerderij uit Ingen en de kazen worden gemaakt bij Biokaas Kinderdijk.

Rouvener Geitenkaas

Deze vegetarische geitenkaas wordt gemaakt in de kaasmakerij van Rouveen Kaasspecialiteiten. Deze kaasmakerij bevindt zich in het gelijknamige dorpje Rouveen, in het oosten van het land. De traditionele klederdracht en zuivelhistorie kenmerken de cultuur van de gemeenschap, maar de inwoners staan ook bekend om hun innovativiteit. Voor de bereiding van de producten wordt gebruik gemaakt van gepasteuriseerde melk en vegetarisch stremsel.

Tenslotte zijn ook de ‘kees’ kazen vegetarisch gestremd. Meer informatie hierover kunt u vinden op de pagina over merkkazen.

Back To Top