skip to Main Content

Biokaas Kinderdijk

In het pittoreske dorpje Kinderdijk, temidden van de wereldberoemde molens, bevindt zich de kleinschalige kaasmakerij van Biokaas Kinderdijk. Voor de bereiding van de kazen wordt gebruik gemaakt van gepasteuriseerde melk en een vegetarisch stremsel. Menig kaasliefhebber koopt de biologische kaas van Biokaas Kinderdijk om de smaak, en niet specifiek omdat het biologisch is. De naturel variant is in de leeftijden jong belegen t/m extra belegen verkrijgbaar, en er zijn tevens varianten met daslook, Italiaanse kruiden en kruidnagel-anijs beschikbaar.

Wilde Weide biologische boerenkaas

Wilde Weide wordt slechts op enkele geselecteerde boerderijen in Nederland gemaakt. Om een biologische, rauwmelkse kaas te maken moet uitermate hygiënisch en secuur gewerkt worden. Wilde Weide kaas is beschikbaar in alle leeftijden, evenals een variant met komijn en een variant met fenegriek.

Mekkerstee biologische geitenkaas

We hebben ook biologische geitenkaas van de Mekkerstee in ons assortiment. Deze worden gemaakt op zorgboerderij De Mekkerstee in Ouddorp van gepasteuriseerde geitenmelk. De kazen hebben al verschillende (inter)nationale prijzen gewonnen door hun volle, romige smaak. Onder andere de varianten jong belegen, belegen, oud, fenegriek, Italiaanse kruiden en honingklaver zijn beschikbaar.

A2A2 KAAS

A2A2-kaas wordt gemaakt van de melk van speciaal geselecteerde koeien met het A2 gen. Deze melk bevat de stof BCM-7 niet waarvan aangenomen wordt dat het koemelkallergie veroorzaakt. Daardoor kunnen de meeste mensen met een koemelkallergie deze melk / kaas wel verdragen. De melk komt van een boerderij uit Ingen en de kazen worden gemaakt bij Biokaas Kinderdijk.

Back To Top