skip to Main Content

Door de jaren heen hebben we een trotse groep boeren om ons heen verzameld die kaas voor ons maken. Deze boeren zijn speciaal geselecteerd omdat zij een hoge en constante kwaliteit kunnen leveren. Het unieke aan boerenkaas is dat elke boer zijn eigen verhaal, smaak en specifieke eigenschappen heeft. Juist daarom hebben we voor elk wat wils!

BoerderijParels

In de loop van de jaren is de herkomst van producten steeds belangrijker geworden. Daarom hebben we per boer een speciaal ‘BoerderijParel’ etiket laten maken. Op dit etiket staat een foto van de boerderij waar de kaas wordt gemaakt en een kort verhaaltje over wat kenmerkend is voor deze boerderij.

Boerderijkaas Vivaldi 30 kg

Onze mini-jumbo’s worden gemaakt door boer Noordam uit Hellouw. Door het grotere formaat rijpen de kazen langzamer en zijn ze heerlijk smeuïg. De kazen zijn verkrijgbaar in een belegen (6 maanden) en een extra belegen variant (1 jaar).

BGO 20 kg

De BGO is een unieke boerenkaas van maar liefst twee jaar oud. Slechts twee geselecteerde boeren maken deze kazen, wij verkopen ze van familie v/d Poel uit Rijpwetering. De BGO wordt alleen in de zomerperiode gemaakt met behulp van houten vaten en linnen doeken. Door zijn grootte zijn de kazen nog snijdbaar, wat uniek is voor producten van deze leeftijd. De BGO is opgenomen in de Ark van de Smaak van Slow Food.

Boeren Leidse

Boeren Leidse is een magere boerenkaas die al eeuwenlang op traditionele wijze gemaakt wordt. De kaas wordt gemaakt van afgeroomde koemelk met komijn, en het zuivel is wat droog en korrelig. De kaas is te herkennen aan het indrukmerk van de gekruiste sleutels. Onze boeren Leidse wordt gemaakt door boer Heemskerk. Wij zijn ook één van de leveranciers van de 1-jarige boeren Leyden met Slow Food erkenning.

Wilde Weide BIO

Wilde Weide wordt slechts op enkele geselecteerde boerderijen in Nederland gemaakt. Om een biologische, rauwmelkse kaas te maken moet uitermate hygiënisch en secuur gewerkt worden. Wilde Weide kaas is beschikbaar in alle leeftijden, evenals een variant met komijn en een variant met fenegriek.

Boerenkaas overigen

Naast bovengenoemde boeren- en boerderijkazen zijn er nog talloze andere specialiteiten verkrijgbaar. Hierbij kunt u denken aan diverse soorten met minder vet, minder zout, kruidensoorten etc. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Onderscheid boeren- / boerderijkaas

We hebben onderscheid in boerenkaas als boerderijkaas (rauwmelks of gethermiseerd). Dit staat ten allen tijde vermeld op het betreft etiket en in de artikelomschrijving. Hierin kan naar wens een selectie worden gemaakt, ons advies is daarin altijd te kiezen voor de smaak die bij u past.

Back To Top