skip to Main Content

FSSC 22000

FSSC 22000 is een compleet certificeringsschema voor voedsel- en voedingsveiligheidsbeheersystemen, die voldoen aan de in het algemeen beschikbare voedselveiligheidsstelsel ISO 22000 ‘Vereisten voor elke organisatie in de voedselketen’.

Q-cert 22000

Certificatie module voor voedselkwaliteit conform ISO 9001: 2008

Qlip Procescertificering fabriekskaas deel 4 Transport

Qlip’s eisen zijn gebaseerd op de Codex Alimentarius ‘Algemene Principes of Food Hygiene’ document. Samen met de zuivelsector is een specifiek procescertificatiesysteem ontwikkeld dat de eisen voor transport van Nederlandse kaas omschrijft.

Skal

Een landbouwproduct of voedsel mag alleen organisch worden genoemd als het productieproces voldoet aan de wettelijke vereisten. Om de consument te beschermen tegen fraude, houdt de Schal Foundation toezicht op de naleving van deze regels bij bedrijven.

Weidemelk

Het weidemelklogo garandeert dat de zuivelproducten gemaakt zijn van weidemelk. Deze melk wordt apart opgehaald en verwerkt tot dagverse zuivel – zoals (karne)melk, vla en yoghurt – en kaas. De Stichting Weidegang borgt het productieproces, het transport en de verwerking van de weidemelk.

Back To Top