skip to Main Content

Stompetoren kaas

Stompetoren kaas dankt z’n naam aan het dorp Stompetoren in Noord-Holland. In deze omgeving grazen onze koeien en worden onze kazen gemaakt in de CONO kaasmakerij in Westbeemster. In deze kaasmakerij, die bekend staat als de groenste ter wereld, wordt het oude traditionele ambacht gecombineerd met innovatieve techniek.

De rijping van Stompetoren vindt plaats in het unieke rijpingspakhuis van Kaashandel Remijn. Dit familiebedrijf heeft zichzelf door de jaren heen bewezen als bijzonder gespecialiseerd in het rijpen van Hollandse kazen. De unieke combinatie van temperatuur en luchtvochtigheid in het rijpingspakhuis zorgen ervoor dat de smaak van de kazen zich optimaal kan ontwikkelen. En dat proef je! Niet voor niets vallen de Stompetoren regelmatig in de prijzen bij (inter)nationale productwedstrijden.

Stompetoren 48+

De Stompetoren 48+ kazen staan bekend om hun volle smaak en smedigheid. Niet voor niets is de slogan dan ook: ‘Kaas waar je voor terugkomt’. De kazen bevatten daarnaast ook een stuk minder zout dan in vergelijkbare 48+ kazen. De volvette kazen zijn verkrijgbaar in zowel 12 als 16 kilo formaat en in de leeftijden van jong t/m extra oud.

Stompetoren Komijnekazen

Er zijn ook een aantal Stompetoren kaasspecialiteiten beschikbaar. Dit betreft onder andere komijnekazen. De mooie volle smaak van de kaas in combinatie met de nootachtige smaak zorgen voor een heerlijke smaakbeleving. De komijnekazen zijn verkrijgbaar in alle leeftijden. Tenslotte hebben we ook een speciale variant met minder zout laten ontwikkelen. Hoewel de Stompetoren kazen sowieso al weinig zout bevatten, bevat deze speciale variant tot wel 20 procent minder zout. Deze kazen rijpen circa twee maanden totdat ze de precies juiste smaak hebben. Zoutarm, maar rijk van smaak.

Back To Top