skip to Main Content

CONO kaas

Jaren geleden heeft Kaashandel Remijn de keuze gemaakt voor een kwaliteitsassortiment. Daarom is het bedrijf handelspartner geworden van de CONO kaasmakerij in Noord-Holland. CONO kaas was op dat moment in de ogen van Remijn de beste van Nederland als het gaat om smaak en kwaliteit van de producten, en ook nu nog behoort de kaas tot de absolute wereldtop.

CONO kaasmakerij

CONO Kaasmakers is een coöperatie van boeren die al meer dan een eeuw bestaat. Rond 1901 werd deze opgericht door een aantal veehouders uit verschillende dorpen in Noord-Holland die niet langer afhankelijk wilden zijn van handelaren. Uit de leden van coöperatie werd een bestuur gekozen dat het beleid moest bepalen en erop moest toezien dat dit gehandhaafd werd. Nu, ruim honderd jaar verder, gaat dit nog steeds zo. De boeren praten nog steeds mee over de gang van zaken.

Een greep uit ons assortiment

Stompetoren

Lees meer

Boerenkaas

Lees meer

Geitenkaas

Lees meer

Biologische kaas

Lees meer

Kruidenkaas

Lees meer

Komijnekaas

Lees meer

Kaasmakerij ‘De Tijd’

In de afgelopen jaren heeft de CONO een geheel nieuwe kaasmakerij ontwikkeld en gebouwd, gelegen in de Beemsterpolder. Bij de ontwikkeling nieuwe kaasmakerij, met de naam ‘De Tijd’, was het streven om zo groen mogelijk te kunnen produceren, om zo ook bij te kunnen dragen aan de toekomst. Het gebouw is volledig ontworpen om in het unieke landschap van de Beemsterpolder te passen, zelfs de lengte, breedte en hoogte zijn hierop aangepast. Speciaal daarvoor is de kaasmakerij deels ook onder de grond gebouwd. In de kaasmakerij worden de nieuwste innovaties gecombineerd met het traditionele ambacht om te komen tot het beste resultaat: de lekkerste CONO kaas.

Weidegang

CONO kaasmakers is vooruitstrevend als het gaat om duurzaamheid en weidegang. De coöperatie was in 2002 de eerste die begon met het verstrekken van weidegangpremie en stimulatie van het dierenwelzijn. Anno 2017 is de kaasmakerij nog steeds vooruitstrevend op dit gebied, en krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun melk. Uiteindelijk een mooie cirkel: blije boeren geven hun koeien een goed leven, en blije koeien geven de lekkerste melk!

Verkoop CONO kaas

We verkopen CONO kaas in diverse soorten en uitmonsteringen. De meest bekende uitmonstering is ons exclusieve huismerk Stompetoren, wat in een kleine 200 speciaalzaken in Nederland wordt verkocht. Daarnaast verkopen we de CONO-kaas onder diverse sub- en private labels.

Back To Top