skip to Main Content

Reypenaer kaas

Kaashandel Remijn heeft de overbekende kazen van het merk Reypenaer in het assortiment. De kazen zijn afkomstig van de Wijngaard kaas familie, een familie die al sinds 1936 actief is in de kaasbranche.

Wijngaard kaas

De geschiedenis van de Wijngaard kaas familie begint bij opa Piet omstreeks 1936. Opa Piet handelde in kruidenierswaren die hij leverde bij verschillende boeren in Woerden en omstreken, waarbij hij betaald werd in kaas. In die tijd werd kaas steeds belangrijker. De kaas werd via het water vervoerd en naar het oude pakhuis gebracht, wat gelegen was aan de Oude Rijn. In die tijd waren er nog maar weinig hulpmiddelen, waardoor praktisch al het werk met de hand moest gebeuren.

Een greep uit ons assortiment

Reypenaer kaas wordt onder andere veel gebruikt in de gastronomie maar wordt ook in veel speciaalzaken verkocht. Kaashandel Remijn heeft verschillende soorten Reypenaer kaas in het assortiment. Naast de ronde kaaswielen in de varianten ‘1-jaar’, ‘VSOP’ en ‘XO’ zijn er ook diverse cadeauverpakkingen van Reypenaer / Wijngaard verkrijgbaar. Dit betreft zowel de 1/32 verpakkingen met twee, drie of vier puntjes alsook de cadeauverpakkingen met de 1/64 puntjes. Niet alle producten zijn uit voorraad leverbaar, deels betreft dit bestelartikelen.

Stompetoren

Lees meer

Boerenkaas

Lees meer

Geitenkaas

Lees meer

Biologische kaas

Lees meer

Kruidenkaas

Lees meer

Komijnekaas

Lees meer

Nieuwe generatie

Na de oorlog in ‘46 nam zoon Jan het bedrijf over. Waar het bij vader Piet met name over het verhandelen van kazen legde zoon Jan zich met name toe op het rijpen van de kazen. Langzaam maar zeker bouwde het bedrijf naamsbekendheid op en kreeg het een steeds prominentere rol in de Nederlandse kaasbranche. In 1975 kwam ook de derde generatie binnen het bedrijf in de vorm van dochter Riet en zoon Jan. In 1995 kwam ook zoon Rien binnen het bedrijf.

Reypenaer kaas

Het exclusieve handelsmerk van de familie v/d Wijngaard, Reypenaer, is inmiddels internationaal bekend. De kazen rijpen nog steeds in het historische pakhuis in een bijzonder microklimaat. De natuurlijke wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid dragen allemaal bij aan de ontwikkeling van de kaas. Vandaag de dag wordt het oude pakhuis regelmatig opengesteld voor bezoekers en geïnteresseerden, en heeft het bedrijf diverse proeflokalen in grote steden. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Back To Top