skip to Main Content

Praktisch elke kaasliefhebber kent de karakteristieke nootachtige smaak van komijnekaas. Er zijn veel verschillende soorten komijnekaas. Onderling zitten er tussen kaasmakerijen kwaliteitsverschil, maar er zijn heel verschillende types. Denk hierbij aan volvette komijn,, boeren Leidse, Leidse kanter en boerenkomijn.

CONO komijnekaas

We hebben een mooie lijn CONO / Stompetoren kazen met komijn. De combinatie van de volle smaak van de kazen met de nootachtige smaak van de komijnzaadjes zorgen voor een heerlijke smaakbeleving. De Stompetoren komijnekaas is beschikbaar in leeftijden van jong t/m oud, en er is zelfs een speciale 35+ variant met komijn.

Boeren Leidse kaas BOB

Boeren Leidse is een magere boerenkaas met komijn die al eeuwenlang op traditionele wijze gemaakt wordt. De kaas wordt gemaakt van afgeroomde koemelk met komijn, en het zuivel is wat droog en korrelig. De kaas is te herkennen aan het indrukmerk van de gekruiste sleutels. Onze boeren Leidse wordt gemaakt door boer Heemskerk. Wij zijn ook één van de leveranciers van de 1-jarige boeren Leyden met Slow Food erkenning.

Leidse Kanter

De Leidse kanter is een kaas die gemaakt wordt in een Leids kaasvat, waardoor de kaas een ronde en een rechte kant heeft. Deze 40+ kaas is van structuur wat harder en droger, maar heeft een rijke komijnsmaak. Ook de kanter met kruidnagel is bij ons verkrijgbaar.

Daarnaast hebben we ook een assortiment Friese komijnekazen (B-kwaliteit) en hebben we boeren 48+ komijnekaas. Voor meer informatie over deze producten kunt u contact met ons opnemen.

Back To Top