skip to Main Content

Buurvrouw Marijke

Je hebt een gezellige geitenboerderij in Albelasserwaard en
je zoekt een goede bestemming voor de melk die de
geiten geven? En laat die charmante buurvrouw Marijke
nu een kei in kaasmaken zijn? De samenwerking werd
gestart en het resultaat mag er zijn:
een prachtige smeuïge geitenkaas

Wist u dat…

Geitenkazen al jaren achtereen aan populariteit winnen? Dit komt mede door de gezondheidsvoordelen van geitenmelk. Zo is geitenmelk lichter verteerbaar dan koemelk en bevat de melk veel gezonde eiwitten en mineralen.

Rouveen Geitenkaas

Onze gangbare geitenkaas wordt gemaakt in de kaasmakerij van Rouveen Kaasspecialiteiten. Deze kaasmakerij bevindt zich in het gelijknamige dorpje Rouveen, in het oosten van het land. De traditionele klederdracht en zuivelhistorie kenmerken de cultuur van de gemeenschap, maar de inwoners staan ook bekend om hun innovativiteit. Voor de bereiding van de producten wordt gebruik gemaakt van gepasteuriseerde melk en vegetarisch stremsel.

We hebben verschillende soorten geitenkaas van Rouveen beschikbaar. De Witte Sikke (jong belegen), Rooie Sikke (belegen) en Olde Bokhe (oud) vertegenwoordigen de naturel soorten. Daarnaast hebben we een drietal soorten geitenkaas met kruiden, waaronder fenegriek, brandnetel en Italiaanse kruiden.

Mekkerstee Geitenkaas

Naast gangbare geitenkaas hebben we ook biologische geitenkaas van de Mekkerstee in ons assortiment. Deze kazen worden gemaakt op zorgboerderij De Mekkerstee in Ouddorp. Deze gepasteuriseerde geitenkazen hebben al verschillende (inter)nationale prijzen gewonnen door hun volle, romige smaak. Onder andere de varianten jong belegen, belegen, oud, fenegriek, Italiaanse kruiden en honingklaver zijn beschikbaar.

Back To Top