In 1901 is deze coöperatie opgericht door een groep melkveehouders uit Noord-Holland.
In de polder van Giessenburg maken de broers Slob de lekkerste kaas.
“De kunst is om de mooiste smaken naar voren te laten komen."
Toen in 2015 het melkquotum werd afgeschaft, sloegen verschillende boeren de handen ineen.
Vijftien jaar geleden nam Ivonne Noordam contact op met Kees Remijn. “Willen jullie onze kaas verkopen?”
Alles en iedereen gaat hier met de boot heen en weer.
De boerderij heeft 350 koeien en ze staan bekend om de Tynjetaler en de Gruttepier!
“Wij maken reuze smeuïge kazen van 65 kilo."
Meer ‘kaasfamilie’ dan dit ga je niet vinden!
De boerderij heeft een unieke locatie, hij ligt op het terrein van de Sint Paulus Abdij.
Ooit maakten ze vooral grote kazen, maar al snel verschoof de focus naar het maken van kleine kaasjes.
Boerderij ‘De Vierhuizen’ ligt aan de rand van het Groene Hart van Nederland.
Bij Rotteveel maken ze ambachtelijke boerenkaas volgens de traditionele kruimelmethodiek.
“Ik dacht toen, mijn ouders maken nog een aantal jaar kaas en dan verkoop ik de kaasmakerij."
Het ‘boeren’ begon acht generaties terug en Joost is de vierde generatie kaasmaker.
“Kom maar naar de markt in Bodegraven als je kaas wilt”, zei de vader van Adrie.
Met zoon Jurjan erbij wordt de traditie voortgezet en blijft de liefde voor kaasmaken springlevend.
Paula en Kees Hooikaas lijken haast voorbestemd voor hun vak, de achternaam zegt het al.
"Wij maken biologische kaas in het wereldbekende molengebied van Kinderdijk."
“Het geheim van Le Petit Doruvael verklap ik natuurlijk niet”
Joost studeerde in Amsterdam en had nooit gedacht het familiebedrijf over te nemen...
Ruim 200 melkveehouders leveren hier hun melk, waar vervolgens kaas van gemaakt wordt.
“De naam Amalthea is een knipoog naar de Griekse mythologie.”
De coöperatie is al meer dan 100 jaar deel van de gemeente Staphorst.