Familie van Eijk

Vlist
Maak kennis met Adrie

In het dorpje Vlist, midden in de mooie Krimpenerwaard runt, Adrie van Eijk samen met Annelies en zoon Lucas de kaasmakerij. Hier maakt hij authentieke boerenkaas van de melk van zijn 60 koeien; puur, rauwmelks, en vol karakter!

Het begon met de vader van Adrie

“Kom maar naar de markt in Bodegraven als je kaas wilt”, zei de vader van Adrie in 1995 tegen Kees Remijn. Zo gezegd, zo gedaan. Kees ging naar de markt. Daar was hij niet de enige die de kaas van Van Eijk wilde hebben. “Ze zagen me al aankomen in mijn witte jas (iets wat alle handelaren toentertijd aan hadden). Er waren destijds al vier à vijf vaste handelaren en toen kwam ik er ook nog eens bij,” vertelt Kees Remijn,

Gelukkig bleek zijn moeite niet voor niets: de samenwerking met familie Van Eijk bestaat nog steeds, tot volle tevredenheid van beide kanten.

20 kilo kazen

Vier dagen per week draait de kaasmakerij op volle toeren. Adrie en Annelies maken kaas op ambachtelijke wijze, zonder toevoegingen. De smaak wordt gevormd in traditionele houten vaten. De kazen wegen twintig kilo en zijn al verschillende keren in de prijzen gevallen bij de Cum Laude keuringen!

Eigen gemaakte kaas is het lekkerste

“Adrie is zijn eigen grootste klant”, zegt Peter Verweij, de commercieel directeur van Kaashandel Remijn. “Hij maakt van al zijn melk kaas, en alle kazen worden aan ons verkocht. Vervolgens koopt hij een deel van zijn eigen kaas weer terug om in zijn winkel te kunnen verkopen.” Dat noemen we nou een boer die ECHT achter zijn eigen product staat!