Proosdij
Proosdij Belegen, vernoemd naar de historische Hoeve De Proosdij in Ede, is een smaakvolle boerenkaas die 10 tot 12 maanden rijpt op beukenhouten planken. Tijdens deze periode ontwikkelen zich zichtbare eiwitkristallen en een culinaire smaak met pikante, fruitige en nootachtige tonen.
Productinformatie
- Herkomst NL
- Melksoort Koemelk
- Bereidingswijze Gepasteuriseerd
- Soort Noord-Hollandse kaas
- Leeftijd minimaal 1 jaar gerijpt
- Allergenen Melk,Lactose
- Gewicht 12 kg
- Biologisch Nee
- Vegetarisch (gestremd) Ja

Ontmoet
Rouveen Kaasspecialiteiten
Deze kaasmakers hebben al heel veel ervaring. Begin vorige eeuw stonden er in Staphorst en Rouveen verschillende kleine zuivelfabrieken. Door een fusie van twee van deze ‘fabrieken’, ontstond in 1987 de Coöperatie Zuivelfabriek Rouveen Kaasspecialiteiten. Sindsdien maken ze kaas!
Lees meer