Hollandsche Meesters

Streefkerk
Het ontstaan van Hollandsche Meesters

Toen in 2015 het melkquotum werd afgeschaft, sloegen verschillende boeren de handen ineen. Hun vraag: “Hoe zorgen we ervoor dat onze melk niet opgaat in de massa?” Het antwoord: kaas maken. Maar dan wel met een uniek uitgangspunt, de melk van elke boer wordt afzonderlijk verwerkt.

Bijzondere kazen

Bij Hollandsche Meesters komt de melk dus niet zomaar in één grote ketel terecht. In plaats daarvan wordt de melk van elke boer apart verwerkt. Dat betekent kleinere hoeveelheden per keer, maar met een bijzonder resultaat: kazen waarin je écht de unieke kenmerken van elke melkstroom proeft.

De kaas

Bij deze kaasmakerij worden kazen gemaakt van koe-, geiten-, schapen- en buffelmelk. De melk wordt op verschillende manieren verwerkt: rauwmelks, gethermiseerd of gepasteuriseerd. Dit is volledig afgestemd op de wensen van de klant. Alle kazen rijpen op natuurlijke wijze en krijgen een authentieke natuurkorst. Klanten die hier hun kaas laten maken, profiteren van maatwerk, vakmanschap en een grote diversiteit aan mogelijkheden.

Sinds 2022 onderdeel van Kaashandel Remijn

Hollandsche Meesters is sinds 2022 onderdeel van Kaashandel Remijn. “Wij deden al veel langer zaken met Hans Boot, maar we waren toen gewoon nog afnemer als ieder ander,” vertelt Peter Verweij. “Toen wij doorkregen dat ze het steeds drukker kregen en naast het kaasmaken weinig tijd hadden voor andere dingen, zijn we met z’n allen rond de tafel gaan zitten. Wij vonden de producten en het concept erachter te mooi om te laten verwateren. Hoe konden wij, als Kaashandel Remijn, helpen?”

Drie jaar na de overname loopt de kaasmakerij zo goed dat er te weinig productieruimte is. Zo ontstaan de plannen om ‘Hollandsche Meesters’ te verhuizen naar Streefkerk. Daar wordt de productie samengevoegd met Booij Kaasmakers. Een logische stap: Booij heeft voldoende ruimte, en Hollandsche Meesters beschikt over de juiste apparatuur. Samen vormen ze de perfecte combinatie.