Familie Rotteveel
Rotteveel Boerenkaas
In het Groene Hart van Nederland staat de boerderij van Erik en Marjolijn. Hier wordt al generaties lang ambachtelijke boerenkaas van kruimel-zuivel gemaakt. Kees Remijn en Peter Verweij hebben hard hun best moeten doen om deze kazen bij Kaashandel Remijn in het assortiment te krijgen.
De unieke kruimelzuivel-kaas
Bij Rotteveel maken ze ambachtelijke boerenkaas volgens de traditionele kruimelmethodiek. Wat deze kaas zo speciaal maakt, is de manier van wrongelbewerking. Deze wrongel wordt namelijk gekruimeld, waardoor de kaas een unieke structuur en smaak krijgt. Deze bewerking geeft kruimelzuivel een luchtige, bijna brokkelige textuur die geliefd is bij kaasliefhebbers. Bovendien behoudt de kaas het volle, romige karakter van de melk.
Het is nog steeds een mysterie
Erik verteld: “Waar die bout gebleven is snappen we nog steeds niet… We kwamen er achter dat er een bout miste uit de kaasmakerij. Hoogstwaarschijnlijk was hij in de kaas terechtgekomen. Uiteraard konden wij deze lading niet zomaar de deur uit laten gaan. Met een metaaldetector zijn we alle kazen toen afgegaan om te ontdekken welke kaas het was, maar zonder succes. Tot op de dag van vandaag hebben we er nooit iemand over gehoord. Waar die bout is, blijft een mysterie…”
De aanhouder wint
“Het contact met deze kaasmakers loopt al acht jaar, maar wij hebben hun kazen pas sinds twee jaar in ons assortiment,” aldus Kees Remijn. Omdat de kruimel-zuivelkaas razend populair is, had familie Rotteveel al voldoende afnemers. Nadat zowel Peter Verweij (directeur) als Kees Remijn (oprichter) meerdere malen contact hebben gezocht, is het uiteindelijk toch gelukt om vaste afnemer te worden bij familie Rotteveel.