Jirco Vlooswijk
Kaasboerderij Doruvael
In het hart van de Utrechtse polders worden op Kaasboerderij Doruvael zo’n 100 melkkoeien dagelijks gemolken. Van deze melk maakt Jirco Vlooswijk de unieke Le Petit Doruvael kaas. Het geheim van deze populaire kaas wil Jirco niet verklappen.
Geheime procedure
Hoewel de naam van de kaas Frans klinkt, is hij volledig Nederlands. De naam komt namelijk van de woorden: “DOor RUilverkaveling VAn ELders”. Het uitgangspunt is melk van de hoogste kwaliteit die eerst gepasteuriseerd wordt.
Le Petit Doruvael wordt ook wel een ‘juweeltje’ onder de boerenkaas genoemd en heeft het Groene Hart-keurmerk gekregen. Geen wonder dat wij deze kaas in ons assortiment willen hebben.
Samenwerking met Kaashandel Remijn
Kees Remijn verteld: “Wij waren één van de eerste afnemers bij deze kaasboerderij. Ze zijn erin geslaagd een constant en hoogwaardig product te maken, en dat maakt hen voor ons erg interessant. Dankzij onze samenwerking vindt Le Petit Doruvael zijn weg naar kaaswinkels door het hele land. Zowel de naturel- als de truffelvariant is populair en dat merken wij als kaashandelaar ook.”