Familie Wismans

Oosterhout
Over de familie

De huidige eigenaren van Zuivelboerderij De Driehoek zijn broer en zus, Bram en Anke Wismans. Ondanks hun academische achtergrond (Anke, medische psychologie en Bram, commerciële economie), besloten zij om de familietraditie voort te zetten.

Zuivelboerderij De Driehoek

De boerderij heeft een unieke locatie,  namelijk vlak bij het centrum van Oosterhout, midden in de Heilige Driehoek. Een bijzondere plek waar drie kloosters vlak bij elkaar liggen. De boerderij ligt op het terrein van de Sint-Paulusabdij. Familie Wismans pacht al meer dan 40 jaar de grond rondom deze abdij, waar de koeien heerlijk kunnen grazen binnen de kloostermuren.

Een unieke roodflora kaas; Benedictus

Op deze plek wordt Benedictus gemaakt. Het is een bijzondere kaas die rijpt in de kelders van de Sint-Paulusabdij. Door het speciale klimaat in de kelder krijgt de korst een roodflora, wat zorgt voor een unieke smaak, geur en rode kleur. Het is de enige kaas in Nederland met een eetbare roodflorakorst die op deze manier wordt gerijpt.

Ook het Geheim van de Abdij komt bij deze kaasmakerij vandaan. Een ambachtelijke kruidenkaas met een geheime kruidenmix.

Onze samenwerking

“Via via kwamen ze bij ons terecht,” vertelt Peter Verweij. “Anke Wismans runt het bedrijf nu samen met haar broer. Wij kopen pas sinds 2024 kaas bij deze kaasmakers in. Uiteraard hopen we dat deze prille samenwerking zal veranderen in een langdurige relatie. Zo’n bijzondere kaas als Benedictus houden we graag in ons assortiment.”