Familie de Bruin

Bodegraven
Kaasmaken zit in hun bloed

Jaap en Lineke de Bruin zijn inmiddels de derde generatie trotse boeren in de familie.  Met zoon Jurjan erbij wordt de traditie voortgezet en blijft de liefde voor kaasmaken springlevend. Hun boeren kazen worden al een hele lange tijd via Kaashandel Remijn verkocht.

Aandacht voor de dieren staat voorop

De familie De Bruin heeft een relatief klein bedrijf met zo’n 60 Holstein-Friesian koeien. Ze kiezen heel bewust voor deze aanpak: “Voor ons is dit toekomstbestendig, want zo kunnen we kaas maken op onze eigen manier en krijgen onze koeien de aandacht die ze verdienen,” vertelt Jaap. “De koeien lopen zo’n 7 à 8 maanden buiten, waarvan 6 maanden dag en nacht. In de winter krijgen ze het gemaaide gras van de zomer. Ze eten dan ook bijna geen krachtvoer.”

Modernisering

In 2025 is de familie De Bruin overgestapt op robotmelkers. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat ze, na 35 jaar, nog eens 35 jaar kunnen doen wat ze het liefste doen: kaas maken!

Onze samenwerking

Kees Remijn vertelt: “Onze samenwerking ontstond op de markt in Bodegraven. Inmiddels maken ze al zo’n 20-25 jaar kaas voor ons. Lange samenwerkingen met mijn contacten van vroeger zijn mij veel waard! Het is voor mij heel belangrijk dat we deze boeren blijven steunen. Zonder hen was het nooit mogelijk geweest om Kaashandel te brengen waar het nu staat.