Amalthea
Het geheim achter de naam
Amalthea is in 1986 opgericht door een groep enthousiaste boeren. Ze hadden één gemeenschappelijke liefde… namelijk de geitjes! De naam is een knipoog naar de Griekse mythologie, waar Amalthea de geit was die de jonge god Zeus voedde. Een mooie link naar de toewijding van Amalthea: zorgen voor de geiten met de grootste zorg én het streven om de kaas zo lekker mogelijk te maken.
De goede zorg voor de geiten proef je terug
Kwaliteit, dat is waar het bij Amalthea om draait. Dit begint met aandacht voor het welzijn van de dieren, wat je terug ziet in de volgende 3 punten:
- Duurmelken; In plaats van jaarlijks, krijgen de geiten vaak maar 1 keer in hun leven een lam. Dit heeft een positief effect op de gezondheid van de geit.
- Huisvesting; De geitenstallen zijn ruim, fris en licht, met strobedden en voldoende leefruimte. Ze leven in groepen, kunnen vrij bewegen en gedragen zich zoals ze in hun natuurlijke habitat zouden doen.
- Voeding; De geiten krijgen een mix van snijmaïs, kuilgras en alleen VLOG-gecertificeerd krachtvoer, vrij van genetische modificatie. De geitenhouder optimaliseert de voeding met aandacht voor energie, eiwitten, mineralen en een lager fosfaatgehalte.
Deze liefdevolle aanpak zorgt voor melk van topkwaliteit. Op moderne wijze, maar met respect voor de traditionele methodes, worden de kazen gemaakt en rijpen ze vervolgens op traditionele wijze. Dat proef je terug in de smaak.
Onze samenwerking; jong maar succesvol
De samenwerking tussen Amalthea en Kaashandel Remijn bestaat vanaf ca. 2018. Kees Remijn en Peter Verweij waren op zoek naar een vroegrijpe smeuïge geitenkaas en kwamen uit bij Amalthea. Inmiddels zijn het vaste kazen in ons assortiment.




