Benedictus
Gerijpt in de kelders van de Noord-Brabantse Sint Paulusabdij te Oosterhout. De melk is afkomstig van de eigen koeien die grazen binnen de kloostermuren. De Benedictus is de enige roodbacteriekaas in Nederland die op deze manier gerijpt wordt en een natuurlijke eetbare korst heeft. De roodbacterie geeft de kaas een geheel eigen smaak, geur en (rode) kleur. Met een romige textuur en een pikante smaak, volgt deze kaas de traditie van de benedictijnenpaters in Frankrijk. Het is daarom dat deze kaas de naam Benedictus heeft gekregen.
Productinformatie
- Herkomst NL
- Melksoort
- Bereidingswijze
- Soort
- Leeftijd 1 t/m 6 maanden gerijpt
- Allergenen Melk,Lactose
- Gewicht 3 kg
- Biologisch Nee
- Vegetarisch (gestremd) Nee

Ontmoet
Familie Wismans
Zuivelboerderij De driehoek heeft een unieke locatie, namelijk vlak bij het centrum van Oosterhout, midden in de Heilige Driehoek. Een bijzondere plek waar drie kloosters vlak bij elkaar liggen.
Lees meer